Blog

Sterke artikels die je inspireren

 

 

 

 

Kerstgemis

Zeldzaam wiskundig gemijmer vult mijn verwarde hoofd:
Kerst is gelijk aan één plus twee tenzij Kerst gelijk is aan meer dan één
als, en slechts alleen als, Kerst ook gelijk is aan vier rond de pot, maar niemand op de pot.

Lees meer

Perspectief

De winter is niet mijn favoriete seizoen. Ik ben een zonnepaneeltje avant-la-lettre. Een zonnige zomer laadt steevast mijn ingebouwde batterijen op. Van die opslag in mijn cellen, kan ik in september dan nog heerlijk nagenieten.

Lees meer

(Over)leven

Ik beken. Ik scroll regelmatig een kwartiertje door gedachten van anderen. Hier en daar verschijnt een grappige quote en lacht een gelukzalige foto me toe. Leuke buurtinitiatieven bereiken mijn virtuele voordeur.

Lees meer

Iets over brood bakken

De bloem was vorige week helemaal uitverkocht in de meeste supermarkten. Iedereen ging aan het bakken: brood, cake en natuurlijk koekjes met de kids. Niks zo heerlijk in je huis als de geur van vers gebak.

Lees meer

Goede Vrijdag

In de maand maart van het jaar 2004 hadden we met enkele mensen van de kerk afgesproken om naar de film te gaan. Bij gebrek indertijd aan Netflix werd toen nog massaal naar de bioscoop gegaan.

Lees meer

Mixed feelings

Stil, ingetogen, eenzaam en alleen, als enige wetend wat er over enkele dagen met je ging gebeuren. Je beste vrienden snapten er nog steeds niks van, maar je kon het ze niet kwalijk nemen.

Lees meer

Tips van een thuiswerker (PT 2)

ONDERWIJSTips van een thuiswerker (Part 2)Ilja Visee1 april 2020 Hopelijk hebben de eerste vijf tips je een beetje op weg geholpen in de zoektocht naar productief thuiswerken. Zelf vind ik het boeiend en uitdagend, en al lijkt het eentonig, elke dag is toch weer...

Lees meer

Stuur een postkaart van de Shelter

Deze periode dwingt ons om creatief te gaan nadenken hoe we in contact kunnen blijven met elkaar. Zelfs in rusthuizen wordt volop gebruik gemaakt van tablets en Facetime om in contact te blijven met familie en vrienden.

Lees meer

Een kostbaar medicijn

Het land ligt bijna stil. Bijna, niet helemaal. In sommige sectoren is het net meer dan ooit alle hens aan dek. Er groeit in de wereld steeds meer bewondering voor de groep die door blijft gaan, voor de moed, het verantwoordelijkheidsgevoel en het doorzettingsvermogen die worden getoond.

Lees meer

Tips van een thuiswerker

Opgeleid als gespecialiseerd verpleegkundige spoed en intensieve zorg, zat thuiswerk niet in mijn vakkenpakket. Tijdens de vijf jaar dat ik in het brandwondencentrum van Gasthuisberg heb gewerkt, was er geen sprake van telewerk.

Lees meer

Heb de hamsteraar lief

Ik ben niet immuun voor angst. Ook niet voor de angst voor tekort. Als ik de beelden zie met lege schappen, vind ik het ook spannend. Is er nog wel genoeg voor mij?

Lees meer

Al reeds, nog niet

Toen ik deze week naar het nieuws keek, vertelde een vijftigjarige man dat hij in zijn leven nog nooit een crisis als deze meegemaakt had. We leven gevoelsmatig in een intense en tegelijkertijd ook een bizarre tijd…

Lees meer

De Shelter vzw
Aarschotsesteenweg 707
3012 Wilsele
BE0543.880.978
RPR Leuven