Wie is Jezus en waarom is dat belangrijk?

Ontdek hier wat Hij voor jou kan betekenen.

Wie is Jezus?

Heel de wereld baseert de kalender op de geboorte van Jezus. Miljoenen mensen gebruiken zijn naam om te bidden, maar ook om te vloeken. Zoveel jaren later is Jezus nog steeds een veelbesproken persoon. Zoveel is er te doen om wat op het eerste zicht een gewone man lijkt. Een zoon van een timmerman, die amper drie jaar publiekelijk mensen geholpen heeft. 

Het enorme contrast tussen Jezus’ zijn nederige levensstijl en aan de andere kant enorme impact wereldwijd, is op zich al een wonder. Zijn verhaal wordt verteld in alle culturen en generaties. Wie is deze man en waarom is Hij zo belangrijk? Het antwoord is meer dan een gedachte, maar een ontdekkingstocht die wellicht je hele leven duurt. 

"Weten wie Jezus is, is minstens even belangrijk als weten wat Hij gedaan heeft."

 

De verhalen over Jezus

De Bijbel is het boek waarin die de meeste en de meest gedetailleerde verhalen over Jezus weergeeft. We vinden er getuigenissen over Zijn karakter, Zijn daden en wie Hij is.

In dit filmpje vind je een overzicht van het evangelie volgens Marcus. Deze geeft een korte en praktische weergave van wat Jezus zoal deed. Het evangelie volgens Marcus is een mooie plek om te beginnen met je ontdekkingstocht naar wie Jezus is.

Graag meer weten?

Breng ons een bezoekje en ontdek God op een verfrissende en levendige manier.

ZONDAG

De Shelter vzw
Aarschotsesteenweg 707
3012 Wilsele
BE0543.880.978
RPR Leuven